16-jan-2016 Flax Field Fighters U10 vs Juventus U10

IMG_2703Na een mooie eerste helft van het seizoen 2015-2016 en een lange winterstop, waren de Flax Field mini’s (jongste Flax Field Fighters team) klaar om weer wedstrijden te spelen. Zaterdag 16 januari 2016 was het eindelijk weer zover. De eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen werd thuis in de Ridderhal (H.I. Ambacht) tegen Juventus U10 (Schiedam) gespeeld. De FFF U10 line up bestond uit Kyano, Kaj, Luc, Calvin, Thom, Noa, Maikel, Rick en voor het eerst deed Daan ook mee. Helaas kon Dano dit keer niet aanwezig zijn en belde Florian op het laatste moment af omdat hij zich toch nog niet beter voelde.

Uitgerust met splinter nieuwe gele warmloop shirts voerden de Flax Field mini’s onder leiding van coach Sara de nodige voorbereidingen uit (lay-ups, schieten, passen).

De eerste periode van 4 minuten werd gespeeld door Kyano, Kaj, Luc, Calvin en Thom. Al gauw hadden de jongens van FFF door dat ze tegen een onervaren team speelde. De druk werd al vanaf het begin goed opgevoerd en Thom zorgde voor de eerste 2 punten van de wedstrijd. Kaj stond vaak vrij en kon uiteindelijk ook een keer scoren.

Met 6-0 voorsprong begon FFF aan de tweede periode met Kyano, Noa, Maikel, Rick en Daan. Maikel had meteen door dat hij een van de langste op het veld was en maakte goed gebruik van zijn lengte, waardoor hij 4 punten kort achter elkaar kon scoren. De FFF verdediging was iets minder, wat uiteindelijk resulteerde in 4 punten voor de tegenstanders.

De derde en vierde periode werden duidelijk gedomineerd door de Flax Field mini’s met een sterke verdediging en goede samenspel. Ruststand 32-6

Omdat FFF na de rust zover voor stond, stemde iedereen heel sportief in met de afspraak om de tegenstanders tot de middenlijn met rust te laten. De Flax Field mini’s waren nog te gretig en bleven in de 5e periode en een deel van de 6e periode nog full-court verdedigen. Pas in de laatste 2 perioden kregen de tegenstanders echt wat ruimte om een beetje rond te spelen. Met een score van Daan en twee mooie vrije worpen van Kyano in de 8ste periode won FFF de wedstrijd met een eindstand van 56-12. IMG_2724

De Flax Field mini’s hebben erg goed en sportief gespeeld. Zoals altijd werden de mini’s ook dit keer na de wedstrijd beloond voor hun inzet met snacks en drinken.

Kyano (8 pnt), Kaj (6 pnt), Luc (4), Calvin (2 pnt), Thom (10 pnt), Noa (4 pnt), Maikel (18 pnt), Daan (4 pnt).

GOOO FIGHTERS!!!!