Verslagen U12

Zaterdag 19 November
FFF U12 vs Klipperstars M1

Zaterdag 19 november. Vandaag was de dag dat FFF U12 tegen de Klipperstars moesten spelen. De uitwedstrijd, die toen gecoacht werd door Coach Steven, hebben de kleintjes gewonnen. Ook al was het een pittige wedstrijd. Onze U12 kleintjes zijn namelijk voorzichtig en doen zeker niet te hard en zeker niet tegen meisjes. U12 van de Klipperstars is echter een meisjes team. Dit was moeilijk, maar de uitwedstrijd had veel vertrouwen gegeven. Iedereen ging dan ook met veel moed en vertrouwen de wedstrijd in.

De eerste periode. Onze U12 was fel en liet van zich horen. Na de eerste periode stonden we dan ook 6-0 voor. De tweede periode en de nieuwe samenstelling stond in het veld. Deze kids moesten eerst elkaar vinden en verdedigen was ineens weer iets nieuws leek het. Des ondanks deden ze het super en zorgde er voor dat de Klipperstars niet te ver konden uitlopen. De tweede periode eindigde dan ook met 8-3.

De derde periode gingen onze kleintjes weer als een trein. En de ene score viel na de andere. Deze periode sloten we dan ook af met de stand op 14-3. De vierde periode en de U12 kids waren nog steeds niet moe. De verdediging stond nu strak en de scores voor de Klipperstars konden bijna niet vallen. Wij gingen daarentegen nog steeds als beesten te keer aangemoedigd door ons enthousiaste publiek.

We gingen de rust in met 22-5.

In de pauze had iedereen zijn wel verdiende rust gepakt. Daarna gingen we er weer tegen aan. De Klipperstars hadden hard geoefend in de rust en al snel werd duidelijk dat de Flax nu toch wel even een tandje moest bijzetten. Aan het einde van de vijfde periode was de stand 24-8. Deze periode had er voor gezorgd dat iedereen weer wakker was. En de verdediging stond dan ook nu weer wat strakker. De zesde periode sloten we af met 31-10. De zevende periode was de periode dat we niet helemaal lekker gingen. De verdediging stond niet strak genoeg. Periodestand 33-14.

In de laatste periode werd duidelijk dat iedereen echt moe was. De verdediging zwakte nog veder af en de scores leken overgelopen te zijn naar de tegenpartij. Toch hebben onze kleintjes gevochten tot de laatste seconden. En ik ben dan ook heel trots op mijn U12 !!

We sloten de wedstrijd af met een mooie 33-20.
– Trotse coach Saar –